Onze vereniging werd opgericht in 1959 en bestaat momenteel uit circa 130 leden. In 2014 vierde BC Victoria haar 55-jarig bestaan.

Ieder jaar weer nemen wij met verschillende senioren- en jeugdteams deel aan de Limburgse districtscompetitie en de Nederlandse bondscompetitie. Voor het seizoen 2017-2018 zijn dit 7 teams. Ons 1e team komt dit seizoen wederom uit in de hoogste klasse van de Nederlandse badmintoncompetitie, de Eredivisie.

De leiding en het trainings- en begeleidingswerk gebeurt door vrijwilligers, bestaande uit leden van de vereniging en/of ouders/verzorg(st)ers. Door de speciale zorg die de vereniging wijdt aan de jeugd heeft de vereniging steeds eigen mensen kunnen opleiden voor haar 1e team. Mede hierdoor werden gedurende ons bestaan vijf leden nationaal jeugdkampioen en diverse leden Limburgs senioren- en jeugd-kampioen.

Wij organiseren ieder jaar voor verschillende categorie├źn spelers toernooien, waaronderhet zeer sterk bezette Carlton International Youth Tournament in december, waar meer dan 15 landen vertegenwoordigd zijn.

Naast het wedstrijdgebeuren hebben wij natuurlijk een grote groep recreatiespelers. Ook zij beleven op hun eigen niveau wekelijks veel plezier aan de badmintonsport.

Kortom: BC Victoria biedt voor ieder wat wils!