Victoria-coach Maurice Breuer toonde zich uiterst ontevreden na de 8-0 nederlaag zaterdagavond bij Van Zijderveld. Niet alleen omdat het nu definitief laatste staat op de ranglijst van de eredivisie en tegen degradatie moet gaan spelen, maar ook omdat er enkele partijen niet verloren hadden hoeven worden. Zoals steeds gedreven tot de laatste shuttle analyseerde Breuer de verloren partij kritisch. Zo toonde hij zich niet tevreden over de verrichtingen van het vrouwendubbel Van Wijk en Maas.

Maar ook zijn eerste vrouw Mireille van Daal werd kritisch benaderd. „Ze staat in de derde game met 15-10 voor en verliest nog. Dat mag niet." Victoria had zich van Van Daal een ander beeld gevormd voor aanvang van de competitie. Ze won slechts sporadisch haar enkelspel en dat moet toch anders zijn bij een vrouw die op één speelt. Naast Lieke Maes was ook Robert Kwee volslagen kansloos in de partijen en dus was aan de 8-0 nederlaag niets af te dingen.

De laatste plek op de ranglijst was al een feit, maar nu moest Breuer direct omdenken naar de toekomst. Ondanks dat de tegenstander voor het eerste promotie-/degradatieduel nog niet bekend is, vermoedt hij dat dit The Flying Shuttle wordt. „Gezien de stand op de ranglijst zit dit er dik in. Het is jammer dat die duels pas eind februari en begin maart gespeeld zullen worden. Dat is een lange periode waarin we wel voluit moeten blijven trainen", aldus Breuer. „In de tussenliggende periode is er nog het Nederlands kampioenschap, maar verder is er niet veel wat we kunnen doen buiten de trainingen."

Felle kritiek uitte de Victoria- coach overigens op het nationale competitiebeleid, waarin de topteams hun spelers tijdens de competitie toernooien laten spelen, maar wel ervoor zorgen dat ze aanwezig zijn als de punten écht gehaald dienen te worden. „Dat zorgt voor onvervalste competitievervalsing en dat keur ik af. Dan maar terug naar het oude systeem van twee punten bij winst en een bij een gelijkspel."