Russische deelnemers

Aan het evenement, bestaande uit een individueel toernooi en een toernooi, doet al jaren de internationale jeugdtop mee. Nederlandse namen als Eefje Muskens en Selena Piek, beide deelnemers aan de Olympische Spelen 2016, maar ook huidige internationale topspelers uit onder andere Engeland en Denemarken, hebben in hun jeugd regelmatig deelgenomen aan het toernooi in Hoensbroek.

Het deelnemersveld bestaat uit selecties uit Nederland, België, Duitsland, maar ook landen als Portugal, Zweden en Ierland doen mee. Dit jaar hebben voor het eerst een drietal spelers uit Rusland ingeschreven. Zij maken op tweede kerstdag de lange reis naar Nederland om deel te nemen aan het toernooi en mee te strijden om de hoofdprijzen. Badminton van hoog niveau gegarandeerd.

 

Organisatie

Met ondersteuning van diverse sponsoren en ondersteunende organisaties, waaronder de Gemeente Heerlen, zullen circa 25 vrijwilligers van Badmintonclub Victoria gedurende deze 3 dagen een topevenement neerzetten. Op 28 en 29 december vindt het individuele toernooi plaats, waarna op 30 december het toernooi wordt afgesloten met het traditionele teamtoernooi.

 

Spectaculaire finales

Op donderdag 28 december start het individuele toernooi in vier verschillende sporthallen in Hoensbroek en omgeving; iedere leeftijdscategorie in een eigen hal. Op de tweede dag van het toernooi, vrijdag 29 december, vinden in de thuishaven van BC Victoria, Sporthal In de Biessen in Hoensbroek, de halve finales en als ultieme hoogtepunt, de finales in alle leeftijdscategorieën plaats. Vanaf 10.00 uur starten de halve finales, waarna rond 13.30 uur gestart zal worden met de finales. Deze wedstrijden staan garant voor jeugdbadminton op hoog internationaal niveau. Van geweldig badminton van de allerkleinsten tot 11 jaar, tot topbadminton van de kinderen tot 19 jaar, die na dit jaar gaan meedoen in het seniorencircuit. Voor hen dus de laatste kans om dit toernooi op hun naam te schrijven.

Na afloop van de finales zal een spectaculaire prijsuitreiking plaatsvinden, waarbij de winnaars gehuldigd zullen worden en op de hoogste trede van het podium mogen plaatsnemen.