Afgelopen weekend werd in Sporthal In de Biessen in Hoensbroek het Carlton Mastertoernooi van BC Victoria gespeeld. Met zomerse temperaturen buiten werden in de sporthal mooie en spannende partijen afgewerkt.

Herensingle
De finale in het heren enkelspel werd gespeeld door Nick Fransman en Justin Teeuwen; in de halve finale had Nick Fransman overtuigend gewonnen van verrassend halve finalist Rick Steuten (BC Geldrop) en Justin Teeuwen won in twee sets van Leon Nottelman (Roosterse BC).
In de finale bleek Fransman dit weekend een maatje te groot voor Justin Teeuwen; in twee sets trok Nick de wedstrijd naar zich toe.

Herendubbel
Ook in de finale van het herendubbel stonden Nick en Justin tegenover elkaar.
Nick haalde samen met partner Ruben Jille de finale door in de halve finale David Noya (BC Keep Fit) en Nico Hermans (BC Victoria) in 3 sets te verslaan.
Justin behaalde met partner Jelle Kelderhuis (Duinwijck) de finale door Leon Nottelman en Michiel Kruijt (Barendrecht) te verslaan.
In de finale bleken Nick en Ruben de betere en wonnen in twee sets, waarmee Nick zijn tweede titel van het weekend in de wacht sleepte.

Damessingle
Voorafgaand aan het toernooi had eerste geplaatste Soraya de Visch Eibergen zich wegens een blessure moeten afmelden voor het toernooi, waardoor andere dames kansen zagen om het toernooi naar zich toe trekken.
Wendy Hoeve (Roosterse BC) won in de halve finale in 3 sets van Lisa Malaihollo (Velo) en Kirsten van der Valk won van Daisy Bommeleyn (Barendrecht).
In de finale won Wendy in twee sets van Kirsten , waarmee de Limburgse haar eerste Master titel van het seizoen binnensleepte.

Damesdubbel
In het damesdubbel behaalde Wendy Hoeve haar tweede finalepartij; met partner Lieke Maes (BC Victoria) wonnen zij in de halve finale van Meta Knuth (BC Victoria) en Ann Knaepen (België).
In de finale namen zij het op tegen oud international Paulien van Dooremalen en Cheryl Seinen (Almere), welke in de halve finale het koppel Lisa Malaihollo en Yvonne Sie in twee sets verslagen hadden.
In deze finale bleken Paulien en Cheryl voornamelijk in de tweede set de sterksten en daarmee won dit gelegenheidskoppel de Mastertitel in deze categorie.

Gemengddubbel
De finale in het gemengddubbel werd gespeeld door Daisy Bommeleyn en Michiel Kruijt; zij wonnen in de halve finale van Ruben Jille en Yvonne Sie. Tegenstanders Paulien van Dooremalen en Jelle Kelderhuis versloegen eerder in de halve finale Justin Teeuwen en Cheryl Seinen.
De finale werd gewonnen door Daisy en Michiel in twee sets, waarmee het Barendrechtse koppel hun 3e Mastertitel van het seizoen binnenhaalde.

Categorie 4
In de categorieen 4 en 6 waren het voornamelijk Limburgse spelers die de prijzen binnensleepten. Zo haalde Chantal Mennens (BC Brunssum) 3 hoofdprijzen binnen in de categorie 4.
In de single versloeg zij Simone Reinaerdts (BC SCC), de dubbel won zij met Bianca Meijer (BC Trilan) van Anne Vievermans en Ilke Dols (beiden BC Trilan) en in het gemengddubbel won zij met Bjorn Dijkstra (BC Brunssum) van Martijn van Fallier (Roosterse BC) en Rachelle Lemmens (BC Trilan).
De herensingle werd gewonnen door Martijn van Fallier. Hij won in 3 sets van Bob Koster (BC Victoria). Het herendubbel werd gewonnen door Cochise van Herk (Roosterse BC) en David Noya; zij versloegen Bjorn Dijkstra en Joey Straube (beiden BC Brunssum)

Categorie 6
Paul Essers (BC Trilan) won de herensingle in categorie 6, voor Jeroen Krijn (BC Olympia).
Iris Janssen (Roosterse BC) won de damessingle voor Jacqueline Lappen.
Het damesdubbel werd gewonnen door Kirsten Hensgens en Lotte Janssen (beiden BC Keep Fit)
Ten slotte werd het gemengddubbel gewonnen door Joey Straube en Lotte Janssen.

Carlton Prijzenpakket
Jaarlijks stelt hoofdsponsor Carlton een tweetal prijzenpakketten ter beschikking voor twee opvallende spelers of speelsters ter beschikking.
Zo ontving Cochise van Herk (Roosterse BC) een gloednieuw Carlton racket voor zijn goede spel van afgelopen weekend in zowel categorie 1 en 4.
BC Brunssum speler Bjorn Dijkstra ontving een Carlton Racket en Carlton racketbag. Bjorn behaalde dit weekend een fraaie 1e plek in het gemengddubbel, een 2e plek in het herendubbel en een mooie halve finale in de herensingle categorie 6 en liet zich daarmee duidelijk zien!

Door: Jessie van Wijk